Onsdag 24 februari

Nu va det ett tag sen jag skrev, men jag har verkligen inte haft ork att göra de.
Men idag har jag i alla fall inte gjort så speciellt mycket, skjutsade in syster till skolan och sen passade jag på att sola. Efter det åkte jag till Järbo för att hälsa på kusinerna, mamma va där så jag skulle hämmta upp henne innan jag åkte hem. När jag sen kom hem tog jag en promenad med hundarna, så kallt, så jag tog ett varmt bad när jag kom in. Inte kan man påstå att man blev piggare av de, jag blev så trött. Men fast jag va så trött fixade jag iordning lite mat och sen har jag bara legat frammför brasan och kikat på tv hela kvällen. Så skönt att bara ta det lugnt när man inte är riktigt pigg. Jag som ska jobba imorogn, men det ska nog gå bra. Så nu är det bäst att jag försöker sova så jag tar mig upp när klockan ringer. Hoppas ni hafte en underbar dag allesamman. God natt..

..

Jag ÄLSKAR dig så otroligt mycket, om du bara kunde förstå!!


Vilar och har det mysigt.

Här ligger jag och myser, känner mig så trött så jag behöver vila lite innan jag tar min lilla promenad och sen blir det nog ett varmt bad. Kanske jag hinner klippa chippen också, annars får jag ta det en annan dag, i helgen kanske. För imorgon går det inte, då ska jag också jobba och det blir mellan 7-16 så då hinner jag nog inte heller. Idag hade jag i alla fall tänkt sova ut ordentligt men det blev inte alls så, utan min morgn började med att chippen skulle ut, så det var bara att kliva upp och ta på sig kläder för att gå ut. När jag sen kom in och äntligen somnat om så ringde telefonen. Gissa om jag blev irriterad, men det va jobbet så jag skyndade mig upp och fixade iordning mig lite snabbt sen bar det av mot Ockelbo, jobbade mellan 7-14.30. Men jag ska säga er att jag inte var speciellt motiverad till att kliva upp igen när jag hade somnat så skönt men det gick bra bara man kom fram. Det är riktigt skönt att få komma iväg och träffa lite folk, annars blir det bara att man är hemma och har tråkigt. Och när jag kom hem sen så fixade jag lite mat och nu ligger jag här och bara vilar. Ne nu måste jag sluta, ska fixa och greja lite hade jag tänkt. Hoppas ni haft en bra dag allesammans.  
 

Känner mig sjuk..

Säg inte att jag blir sjuk nu. Fy va jobbig den här kvällen har varit, har varit så trött sen jag kom hem. Men lyckades ta mig ut på en promenad efter att vi ätit i alla fall, men när jag kom hem igen så tappade jag upp ett varmt bad för att få upp värmen igen, riktigt skönt. Så där låg jag ett bra tag och nästan halvsov. Sen har jag inte gjort så speciellt mycket, kröp ner i sängen och här har jag legat och kikat på datorn ett tag nu. Men känner mig inte speciellt pigg i kroppen, orkar knappt hålla ögonen öppna och sen rinner det ur dom hela tiden. Så nu hoppas jag verkligen att jag inte blir förkyld eller nått, det har jag ingen lust med.


Varför snö?!

Måste det snöa? Jag är så trött på allt snöande, snälla ge mig sommar!!



Härlig skoter dag!

Hej allesammans idag har jag varit ute nästan hela dagen och mycket skoter åka har det blivit. Vi åkte ut vid halv tolv ungefär och kom hem vi halv sex. Vi har varit ut och kikat på rally vilket va skönt och roligt eftersom det va så fint väder. Så det var jag, sara, kasper, daniel och några till som va ut och kollade. Kim kom upp på slutet han också eftersom han och mattis hade åkt föråkare. Men gud så mycket snö det är, jag vet inte hur många gånger vi har kört fast denna dag men inte gör det något, jag är lika glad i alla fall. När vi kom hem så duschade jag och gjorde mig iordning men jag åkte aldrig in till Sandviken utan tog skotern och åkte ut och tände en brasa och bara hade det trevligt. Och kom precis hem nu, tro det eller ej men klockan är faktiskt tre och jag känner mig ganska pigg, men innan vi åkte hem så va jag riktigt trött ska jag tala om för er och inte kännde man sig specielt mottiverad till att åka hem i denna kyla men det gick bra. Så nu måste jag försöka sova så att man tar sig upp i skaplig tid imorgon, sov sött allesammans.

Fredag 12 februari

Hej på er! Hoppas ni har det trevlig. själv vaknade jag i skaplig tid, runt åtta klev jag upp eftersom jag tänkte att jag skulle hinna städa och greja lite innan jag ska åka iväg. Så jag hoppas verkligen att jag hinner klart med det jag har tänkt så att jag slipper ta det när jag kommer hem igen. För idag kommer kim hit, de blir skönt! Men det blir nog inte förrän i femtiden. Men jag ska hinna göra något åt mitt hår innan han kommer också, har ingen lust att fixa de när han är här. Men nu måste jag göra något åt det för så här kan jag ju inte ha det så så vi får se hur jag lösar det. Ne nu hade jag tänkt hoppa in i duschen och sen fortsätta städa. Hoppas ni får en trevlig dag allesammans.

God natt

Nu har jag krypt ner i min sköna säng och kikar på ¨the fast and the furious: Tokyo drift ¨ men just nu känns det som att jag kommer somna när som helst. Och med tanke på att Kim kommer hit imorgon så vill jag faktiskt att tiden ska gå lite snabbare, det va ju ett tag sen man träffade han nu så det ska bli skönt att se han. Imorgon ska jag ner till Ockelbo för att lämna lite betyg och greja så det är bäst att jag försöker sova tidigt så jag inte är allt för trött imorgon. Hoppas ni haft en trevlig kväll allesammans och sov nu så sött.


Torsdag 11 februari

Hej allesammans, hoppas ni haft det trevligt idag. Själv har jag inte hunnit gjöra så mycket. Va in till Sandviken och fixade lite papper med Frida och sen åkte jag, mamma och syster in till Gävle för att hälsa på Melvin. Tyckte så synd om lilla kusinen när han ska ligga där inne, men han va faktiskt ganska pigg nu så vi får hoppas att han blir bra snart. När jag kom hem så tog jag en lite längre promenad med chippen, jätte skönt att få komma ut och röra lite på sig men lite jobbigt när det va så kallt åt ansiktet men det gick. Nu ligger jag här i soffan och kikar på tv, har tittat på "vinterspelen i åre 2010" och det är ju så roligt. Men nu har det slutat så jag tänkte kika på en film, men ni får ha det så bra allesammans.


Sömnlös natt..

God morgon mina vänner, hoppas ni sovit gott inatt. Själv har man inte kunna sovit så bra, det började med att man inte kunde somna och låg vaken till halv två. Sen när man äntligen somnat till så låg man bara och vred och vände på sig, så det har varit en ganska sömnlös natt kan man säga. Så man kommer säkert att somna jätte tidigt ikväll. Nu ska jag i alla fall ta en varm och skön dusch så att jag kan göra mig iordning snart, vi ska snart åka och hälsa på lilla melvin som ligger på sjukhuset, stackars lite nu får det vara slut på alla sjukdomar tycker jag. Men innan vi åker in dit så ska vi hämta syster i sandviken och jag ska träffa frida och fixa lite innan vi kan åka vidare. Så nu ska jag skynda mig in i duschen så jag har det gjort, hoppas ni får en trevlig dag i det härliga vädret.

Trött men kan inte sova.

Här ligger jag och har det tråkigt, vill bara sova men det går inte. Varför? Man jag hoppas att jag kanske man lyckas somna om jag verkligen försöker, fast just nu har jag ingen lust. kom precis in efter att ha varit ut på en promenad med chippen så man känner sig ganska pigg och inte direkt sugen på att sova, men ögonen är helt slut, inte för att det hjäler mig, jag kan i alla fall inte sova så.

Idag har jag inte gjort så speciellt mycket, klev upp ganska tidigt idag eftersom jag skulle skjutsa syster till bussen klockan åtta och när jag kom hem igen så kröp jag ner i sängen igen och bara låg och funderade. Det var så himmla skönt att bara få ligga och fundera i lugn och ro. När jag sen klev upp så tog jag en dusch och efter det gjorde jag mig iordning, vilket tog sin lilla tid. Sen har jag städat och grejat plus att jag skulle göra några slinger i håret men det blev inte alls bra, dom blev orange och då menar jag verkligen orange! Så imorgon ska mamma hjälpa mig att göra ett nytt försök men vi får se hur det blir om det blir nå bättre. Det kan ju inte bli sämre så. Sen blev det lite matlagning och efter det har jag bara myst med lilla chippen framför tvn, så mysigt. Ne nu ska jag faktiskt försöka sova, ska verkligen försöka så jag kommer upp i tid. Hoppas ni har haft det bra allesmmans.


Tack för den fina desigen Kasper, det var jätte snällt av dig :)


Måste det snöa?!

Kom precis in efter en promenad, fy så tråkigt det är när det ska snöa hela tiden. Jag börjar faktiskt längta lite till sommaren, fast det är riktigt härligt med vintern, så himmla mysigt med snö och speciellt nu när det är ganska mycket snö. Nu ska jag i alla fall kika på lite tv med mamma och syster, det var länge sen det bara var vi här hemma nu. Så man får passa på när det bara är vi, ska bli riktigt skönt. Så nu blir det mästarnas mästare, kladdkaka och grädde. Hoppas ni har det trevligt allesammans.







Trött och seg!!

Här sitter jag och kikar på lite tv, har precis ätit så nu ska jag bara vila en liten stund och sen ta en kvällspromenad med chippen. Lika bra att göra det i tid så att man slipper sen när man är som tröttast och ska gå och lägga sig. Det är skönt att bara kunna gå en liten kortare sväng då. Just nu känner jag mig riktigt seg och trött i kroppen, men jag har ju städat och fixat idag så det kanske är därför man känner sig lite trött men jag får hoppas att jag kanske blir lite piggare när jag kommit tillbaka efter promenaden så att jag inte somnar till filmen vilket jag nästan alltid brukar göra. Ne nu ska jag kika lite tv och snart gå ut, ha det bra.


Tisdag 9 februari

Hej allesammans, nu var det ett tag sadan jag skrev men jag har ju varit i Sundsvall hela helgen och sen har jag varken haft tid eller ork till att skriva. Vi har i alla fall haft det riktigt roligt måste jag säga men det var lite tråkigt att sätta sig på tåget och åka hem men eftersom man saknat chippen och kim så var det skönt att komma hem. Men nu har han åkte till sandviken igen, han åkte igår så nu får jag inte träffa han på hela veckan, vilket känns lite segt. Men jag kanske åker in och hälsar på honom någon dag om han vill så klart. Men nu hade jag tänkt ta en promenad med chippen, men jag hade velat ha sol och blå himmel idag med. Är trött på allt snöande, men det slutar nog snart. Ha det bra allesammans.





Torsdag 4 februari

Här ligger jag, Heidi catarina Ramström och myser med min lilla sötnos, det kommer bli riktigt jobbigt att åka ifrån han imorgon. Jag saknar honom redan, stackars lilla mig, jag kommer att sakna honom så när jag är borta och inte nog med det. Kim kommer jag verkligen att SAKNA, har inte träffat han på hela veckan så det kommer bli lite jobbigt men jag får ju träffa han på söndag när jag kommer hem. Jag längtar redan!! Men först ska jag ha en trevlig helg med mina tjejer och vi kommer nog som alltid att ha det super trevigt tillsammans och sen att få sluta denna vecka med att träffa min älskling ska bli toppen. Så jag har mycket att se fram emot. Men nu ska jag faktiskt ta och kika på en film och mysa lite med chippen innan jag lägger mig för imorgon ska jag upp tidigt och göra mig klar och fixa klart det sista jag ska packa för sen bär det av mot sundsvall. Hoppas ni ha haft en trevlig dag allesammans och god natt.


Semlor

Nu har jag äntligen fått klar mina semlor men har inte prosmakat eftersom jag ska äta snart. Så jag tänkte göra lite pankakor, blev så sugen, det var ju ett tag sen man åt det. Men nu lär jag faktisk skynda mig så jag blir klar någon gång. Hoppas ni haft det bra allesmmans, det har i alla fall jag.

SEMLOR

Tid: 2 timmar  och 14 stycken bullar
Semlorna går bra att frysa utan fyllningen

INGREDIENSER

1 ägg
50 g jäst för söta degar
100 g smör
3 dl mjölk
o,5 tsk salt
1 tsk kardemumma
1 dl strösocker
0,5 tsk hjorthronssalt
knappt 1 liter vetemjöl

PENSLING
1 ägg

FYLLNING MED EGEN MANDELMASSA (till alla 14 bullarna) 
125 g Sötmandel
1 dl Mjölk
1 dl Strösocker

GARNERING
Ca 1/2 dl Vispgrädde per bulle
Florsocker

GÖR SÅ HÄR: (BULLAR)  
Du börjar med att smula ner jästen i en degbunke och tar sedan fram ägget så att det blir rumsvarmt.

Du smälter sedan smöret och häller i mjölken, rör sedan om och låt stå tills det blir finger varmt (37 grader).

Häll sedan lite över jästen och rör tills det har lösts upp och när det har gjort det är det bara att hälla på resten och röra om.



Tillsätt sedan salt, kardemumma, socker och ägg. Rör i mjöl och hjorthornssalt efter han och arbeta degen smidigt och blank med t.ex. elvisp. 

Ställ sedan bunken på en dragfri plats med rumstemperatur, lägg över en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

Ta upp degen på bakbordet och knåda ut alla luftbubblor. Dela degen i 14 delar och baka ut dom till runda släta bullar. Lägg dem på plåten med bakplåtspapper och jäs väl, ca 30 minuter.



När dom sedan har jäst klart, penslar ni dom försiktigt med ett uppvispat ägg. Grädda dom sedan i mitten av ugnen i ca 225-250 grader i ca 8-10 minuter.


Sedan låter ni bullarna kallna.

FYLLNING MED EGEN MANDELMASSA
Börja med att värma mjölken. Skär sedan av locket på bullarna och gröp ur en del av inkråmet.
Kör sedan mjölken, sötmandel, inkråm och socker i en mixer.


Lägg sadan röran i hålet på bullarna.

GARNERING
Vispa grädden. Lägg på grädden på bullarna och lägg sedan på locket. Sikta sedan över florsocker.


Bakar

Hej allesamman, hoppas ni har det trevligt. Idag kan man verklgen inte klaga på vädret och varmt och skönt så jag har varit ute riktigt mycket, man måste ju passa på när det är så fint. Jag kom in för ett litet tag sen och nu håller jag på att baka, jag ska göra semlor. Och medans jag väntar på att degen ska jäsa så tänkte jag hoppa in i duschen fast först ska jag skjutsa pappa en sväng. Han ska ut och sprina, så nu lär jag sluta innan han blir tokig. Men ha det så bra allesmmans.

Måndag 1 februari

Här sitter jag frammför en varm brasa och kikar på lite tv. Kom precis in från en promenad, så nu tänker jag inte göra så speciellt mycket mer, ska bara ligga här och mysa med lila chippen eftersom kim inte kommer hit idag. Det känns riktigt tråkigt att vi inte har träffats så mycket den här helgen men jag hade tänkt att jag ska ta och åka in till Sandviken och var där med han någon dag i veckan eftersom jag ska bort i helgen. Så då kommer vi inte träffas alls, vilket känns lite tråkigt. Jag och Frida åker ju till Sundsvall och hälsar på Matilda. Vi kommer nog ha det riktigt roligt. Men nu lär jag faktiskt sluta skriva, ska kika på 9210. Hoppas ni haft en bra dag och att kvällen blir lika bra.

Tankar och funderingar

Här sitter jag och funderar, det är mycket tankar som kommer upp och mycket som jag borde gjort annorlunda som jag känner såhär efteråt. Men hur hade det varit då? hade jag varit den jag är nu?
Jag har det så otroligt bra så jag ska egentligen inte klaga, men vissa saker har faktiskt gjort mig så fruktansvärt ledsen och verkligen sårat mig. Och sånt glömmer man bara inte så där. Det kommer alltid finnas kvar. Men jag har i alla fall lärt mig och kommer aldrig att vara så dum och förlåta människor för sånt som egentligen sårar mig igen. Men jag får försöka lägga det gammla bakom mig och bara tänka frammåt, för nu har jag det så himmla bra och det ska inget få förstöra. Så nu ska jag ta en promenad i det härliga vädret och släppa alla andra tankar. Jag hoppas ni andra får en trevig dag.


RSS 2.0